Szanujemy Twoją prywatność

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.

I. Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest spółka AGRO-MAR Sp. z o.o. z siedzibą w Toruniu przy ul. Gdańska 73, 87-100 Toruń, Polska, działająca na podstawie wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000338025, NIP PL8792605673, z kapitałem zakładowym 570.000 PLN, zwana dalej Spółką.

II. Dane osobowe

§ 1

  1. Firma AGRO-MAR Sp. z o.o. odpowiada za przetwarzanie danych osobowych uzyskanych m.in. za pośrednictwem poczty elektronicznej, telefonicznie, poprzez korzystanie z naszej witryny internetowej i mediów społecznościowych oraz bezpośrednio w kontaktach osobistych w siedzibie firmy i poza nią. Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z naszych usług. Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
  2. Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem Portalu są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
  3. Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.

§ 2

  1. Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
  2. Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe, biura rachunkowe dla celów rozliczeń finansowych i księgowych, operatorzy płatności.

§ 3

  1. Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora.
  2. Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  3. Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.

§ 4

  1. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w zakresie niezbędnym do zawarcia, wykonania oraz rozwiązania stosunku prawnego, którego przedmiotem jest realizacja zamówień na oferowane przez Spółkę towary i usługi. Dane osobowe Użytkowników podane w korespondencji z Administratorem są wykorzystywane w celu udzielenia Użytkownikowi odpowiedzi oraz w celu marketingowym polegającym na promocji Administratora oraz jego usług.
  2. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będą od dnia 25.05.2018 r. art. 6 ust. 1 lit. a-f RODO.

§ 5

Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podane adresy e-mail lub numery telefonu informacji marketingowych. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.

§ 6

Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację umów na rzecz Użytkownika przez Administratora, a po zakończeniu ich świadczenia przez czas potrzebny na wykazanie prawidłowości wykonania obowiązków Administratora na rzecz Użytkownika. Okres ten odpowiada długości okresu przedawnienia roszczeń. Dane osobowe przetwarzane w zakresie prowadzenia działań marketingowych będą przetwarzane przez czas ich prowadzenia przez Administratora lub wyrażenia przez Użytkownika sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych, lub odwołania zgody na wysyłanie informacji marketingowych na adres e-mail lub numer telefonu.

III. Mechanizm cookies

§ 7

W jaki sposób nasza witryna wykorzystuje pliki cookies?

W naszej witrynie internetowej korzystamy z plików cookies i podobnych technologii, które służą wysyłaniu i zapisywaniu niewielkich plików tekstowych na Państwa komputerze, tablecie i/lub telefonie komórkowym w czasie odwiedzania naszej witryny. W celu ułatwienia czytania poniższych zasad techniki te będą określane terminem „pliki cookies”.

Podczas odwiedzania naszej witryny internetowej www.kramp.com na urządzeniu, z którego Państwo korzystają, zapisywane są następujące pliki cookies:

  1. Techniczne i funkcjonalne pliki cookies

Są to pliki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszej witryny. Przykładowo pliki te zapewniają zapamiętanie preferencji użytkownika witryny, takich jak lokalizacja i ustawienia językowe, a także przechowywanie produktów w koszyku podczas robienia zakupów online. Zgodnie z przepisami dotyczącymi plików cookies do zapisu tych plików nie jest wymagana żadna zgoda.

  1. Analityczne pliki cookies

Aby ustalić, jakie części witryny www.kramp.com są najbardziej interesujące dla osób ją odwiedzających, dokonujemy stałych pomiarów liczby użytkowników korzystających z naszej witryny oraz najchętniej przeglądanych treści. Zapisywane informacje nie są bezpośrednio śledzone i wiązane z żadnymi osobami. Wykorzystujemy je wyłącznie do celów statystycznych. Informacje te pozwalają nam między innymi na uzyskanie wglądu w liczbę osób odwiedzających naszą witrynę oraz czas trwania ich wizyty. Informacje te pomagają nam zoptymalizować jej działanie oraz zwiększyć jej przyjazność dla użytkowników. Przed zapisem wspomnianych plików cookies poprosimy o udzielenie zgody za pośrednictwem naszego baneru o plikach cookies.

  1. Inne pliki cookies

Aby umożliwić użytkownikom dzielenie się stronami internetowymi na portalach społecznościowych, budowanie profilów klienta i personalizację newsletterów, ofert oraz reklam przekazywanych różnymi kanałami, wykorzystujemy pliki cookies stron trzecich. Przed zapisem wspomnianych plików cookies poprosimy o udzielenie zgody za pośrednictwem naszego baneru o plikach cookies.

Poniższe podsumowanie przedstawia rodzaje plików cookies, jakie wykorzystujemy poza plikami technicznymi i funkcjonalnymi. Niektóre pliki zamieszczane są przez nas, jednak w przypadku innych korzystamy z usług stron trzecich. Strony te działają w naszym imieniu, a my decydujemy o tym, co stanie się z tymi plikami. Istnieją również pliki zamieszczane i wykorzystywane wyłącznie przez strony trzecie. Nie kontrolujemy tych stron oraz sposobu, w jaki posługują się Państwa danymi. W celu uzyskania dodatkowych informacji dotyczących tego, jak strony trzecie wykorzystują pliki cookies, zalecamy zapoznanie się z właściwymi oświadczeniami o ochronie prywatności. Uwaga: Oświadczenie dotyczące ochrony prywatności strony trzeciej może ulegać stałym zmianom.

Nazwa pliku cookie

Cel pliku

Link do oświadczenia dotyczącego ochrony prywatności

Google Analytics

Informacje o gromadzeniu i analizie informacji dotyczących wyszukiwania treści przez użytkownika

Google

Visual Website Optimizer

Testy A/B

Visual Website Optimizer

Usabilla

Zwraca się do klientów o opinie w celu poprawy jakości usług

Usabilla

SnapEngage

Umożliwia funkcjonowanie czatu

SnapEngage

Clang

Pokazuje istotne informacje w wiadomościach elektronicznych

Clang

DoubleClick

Pokazuje reklamy sprofilowane pod kątem odbiorcy

Google

Facebook Exchange (FBX)

Pokazuje reklamy sprofilowane pod kątem odbiorcy

Facebook

Facebook Custom Audience

Targetowanie reklam

Facebook

Facebook-pixel

Pokazuje reklamy sprofilowane pod kątem odbiorcy

Facebook

Google Ads

Dokonuje pomiarów korzystania z witryny internetowej

Google

Google Adsense

Pokazuje reklamy sprofilowane pod kątem odbiorcy

Google

Google Adservices

Pokazuje reklamy sprofilowane pod kątem odbiorcy

Google

Google AdWords Conversion

Pokazuje reklamy sprofilowane pod kątem odbiorcy

Google

Google Dynamic Remarketing

Pokazuje reklamy sprofilowane pod kątem odbiorcy

Google

Google Tag Manager

Służy do dzielenia się danymi dotyczącymi wyszukiwania informacji ze stronami trzecimi

Google

 

§ 8

  1. Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
  2. Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
  3. Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:

 

IV. Inne technologie

§ 9

  1. Dla zapewnienia wygody użytkowania Portalu używamy technologii Local Storage Object (LSO), zbliżonej zasadą działania do plików cookies. LSO to wydzielona część pamięci przeglądarki, służąca do przechowywania danych zapisywanych przez serwisy. Dostęp do niej może uzyskać tylko strona internetowa działający w tej samej witrynie, z której dane zostały zapisane, jednak inaczej niż w przypadku cookies, nie są one wysyłane przez przeglądarkę przy każdym odwołaniu do serwera. Dane w Local Storage Object są długotrwale przechowywane przez przeglądarkę i nie są usuwane po zamknięciu przeglądarki ani nie mają określonego czasu ważności.
  2. Użycie technologii wskazanej w ust. poprzedzającym ma na celu celu świadczenie usług na jak najwyższym poziomie, tj. optymalizację działania Portalu, dostosowywanie jego treści do preferencji Użytkownika oraz realizuje cele analityczne, statystyczne i marketingowe.

V. Dane zawarte w logach systemowych

§ 10

Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą Portal jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.

VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora

§ 11

Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.

VII. Inne

§ 12

W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

§ 13

W jaki sposób można się z nami skontaktować w celu uzyskania wglądu, zmiany, przeniesienia lub usunięcia danych osobowych?

Użytkownik ma prawo do wglądu, wprowadzania zmian, przenoszenia lub usuwania udostępnionych przez siebie danych. W tym celu należy skontaktować się bezpośrednio z nami, wysyłając e-mail na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.